Husmanskost

Gräddstuvad ungnötslever

Gräddstuvad ungnötslever

En vuxen maträtt som ofta oförtjänt fått…

Äkta Wallenbergare

Äkta Wallenbergare

Äkta wallenbergare görs på kalvfärs där man malt ner bräss, en körtel som sitter på halsen på diande kalvar och…

Rårakor

Rårakor

Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med raggmunkar, de senare görs av riven potatis blandad med pannkaksmet. Servera…

Kryddiga älgköttbullar med äpple

Kryddiga älgköttbullar med äpple

Tricket för att få saftiga köttbullar från ett magert kött är att mala färsen tillsammans med en fetare färs, i…

Älggryta

Älggryta

Om du har förmånen att känna en jägare eller vara en själv har du förmodligen tillgång till ett av skogens…

Redskap

Actifry

Actifry

Pommes i ugnen blir oftast inte så roliga tycker jag. Antingen blir de stenhårda eller sladdriga, men…

Soppor

Blomkålssoppa med ärtor

Blomkålssoppa med ärtor

En väldigt mild och god soppa, men den är knappast färgsprakande. Därför är ärtorna är viktiga eftersom…

Vinter

Hallon- och rabarbersmulpaj

Hallon- och rabarbersmulpaj

Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem…

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt…

Rulla till toppen